انواع تانکرها در صنعت تانکرسازی
مردم هزاران سال قبل در سراسر اقیانوس ها تجارت می کردند، در آن زمان یک کارآفرین در حوزه حمل و نقل که ساکن کارولینای شمالی بود، یک شرکت کشتیرانی را با ایده حمل تریلر کامیون ها خریداری کرد. سپس متوجه شد برداشتن مواد مایع از روی کشتی به وسلیه تانکرها کاری به مراتب ساده تر و کم هزینه تر می باشد. این کار فرآیند لجستیکی را ساده کرد و در نهایت منجر به انقلابی در حمل و نقل محموله و تجارت بین المللی شد. علاوه بر این، صنعت تانکر از سال 1890 پیشرفت های تکنولوژیکی قابل توجهی را تجربه کرد.
انواع تانکر ها عبارتند از:
تانکرهای نفتی
ذخایر نفت و گاز موجود در پالایشگاه ها نقش مهمی را ایفا می کنند. حمل نفت خام از کشورهایی که نفت را استخراج می کنند به سایر کشور ها از طریق تانکرهای نفتی صورت می گیرد. کشتی های نفتکش معمولا ظرفیت 350،000 تن نفت خام را دارند و تانکرهای کوچکتر دارای ظرفیتی تا 35000 تن می باشند. این تانکرها قادرند محصولات نفتی مانند دیزل، روغن گاز، روغن روانکاری و بنزین را از پالایشگاه ها بین بندرگاه های خدماتی توزیع کنند.
تانکرهای شیمیایی
تانکرهای شیمیایی طیف وسیعی از مواد شیمیایی صنعتی را حمل می کنند. محموله های شیمیایی حمل شده تنوع زیادی دارند که برخی از آنها عبارتند از: سودا، اسید سولفوریک و… که حمل آنها ممکن است خطرات زیادی به همراه داشته باشد. تانکرهای شیمیایی اغلب دارای فولاد ضد زنگ یا مخازن مخصوص هستند و برخی از آنها محصولات غذایی مانند روغن نخل و روغن نباتی نیز حمل می کنند.
تانکر گاز
حمل و نقل گاز مایع طیف گسترده ای از برنامه های کاربردی تولید کنندگان تانکرها را در بر می گیرد زیرا مصرف کنندگان از گاز برای گرمایش، پخت و پز و حمل و نقل و… استفاده می کنند. توزیع این منابع انرژی در سراسر جهان نه تنها به زنجیره تامین انرژی کمک می کند بلکه امنیت بیشتری را برای بازارها به وجود می آورد.
تانکر هوایی
این تانکرها با ارتفاع پایه 12 متر و مخزن 4 متر (مجموعا 16 متر ) تولید می شوند که می توانند با یک کفی تریلی حمل شوند (طول کفی تریلی با کشویی آن در حدود 14 متر است). به طور کلی، بر روی کفی تریلی تانکرهای هوایی نمی توان لوازم بیش از 16 متر قرار داد.در این صورت مخزن در کارگاه تولید می شود سپس توسط یک تریلی تا محل نصب حمل می شود. از این تانکرها در کشاورزی و یا آتش نشانی به منظور ذخیره و نگهداری آب آشامیدنی استفاده می کنند.
مزایای تانکر هوایی:
- آلوده نشدن آب ذخیره شده در مخزن
- ذخیره کردن آب مورد نیاز مصرفی برای مواقع اضطراری
- صرفه جویی در مصرف انرژی
مخزن فلزی عمودی
این مخازن با ظرفیت 100 هزار لیتر تا 1 میلیون لیتر تولید می شوند که برای ذخیره و نگهداری مواد رنگی و شیمیایی و.. کاربرد دارند و به دلیل ظرفیت و حجم بالایشان، ضخامتی برابر با 10 تا 30 میل دارند.
مخزن ماشینی
مخازن ماشینی در دو نوع کلی مخزن بیضی و مخزن اشمیتز تولید می شوند.
مخازن طرح اشمیتز: اصطلاحا کتابی هستند و برخلاف مخازن معمول ارتفاع کمی دارد تا احتمال چپ کردن ماشین ها را در تصادفات رانندگی کاهش دهند.
مخزن بیضی: این مخازن بیشتر در امور آبیاری کاربرد دارند و نسبت به مخازن اشمیتز گنجایش و امنیت کمتری دارد.
مکش و انتقال آب مخازن ماشینی را می توان با دو نوع پمپ انجام داد.1-پمپ گیربکس بغل ماشین 2 -پمپ برقی
کاربرد تانکرسازی:
تانکرسازی یا تولید مخازن برای اهداف گوناگونی مانند حمل مایعات انجام می گیرد. طراحی تانکر باید به صورتی باشد که تحمل انواع بار را نیز داشته باشد.
تانکرهای حمل مواد بازیافت و زباله، به دفع و حذف دائمی زباله ها کمک می کنند.
تانکرهای ساده در صنایع غذایی برای حمل آب و مواد غذایی مایع، در صنایع سنگین برای حمل نفت و بنزین و در صنعت کشاورزی برای حمل آب برای آبیاری مزارع و یا سموم و کود مایع مورد استفاده قرار می گیرند.
تانکرهای نفتی در حمل مواد نفتی نقش بسیار مهمی دارند زیرا با اطمینان و گنجایشی بیشتر می توان به راحتی این مواد را انتقال داد و جا به جا کرد .
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.